Édesítő

Édesítő

A brazil szappanopera

2014. október 09. - Édesítő

Diego kopasz, köpcös, kicsit ügyetlen, mégis macsó. Egy brazil skalpvadász, ki barátként köszönt, munka közben már merészen kacérkodik, majd mintha szeretők lennénk, úgy búcsúzik.

Diego egyik délután éppen a sört csapolta, amikor üzenetet kapott. Hirtelen izgatott lett, alig várta, hogy korsója megteljen az aranysárga Peronival, a habkoronával már nem is foglakozott, inkább tálcára tette a poharat, és se szó, se beszéd hívást kezdeményezve rohant is ki cigiszünetére. Pár perccel később eltorzult arccal tért vissza a pult mögé, s a kérdésre, miszerint jól van-e, összehúzta szemöldökét és csak annyit válaszolt, halott ember lett.

Diego állítása szerint boldog párkapcsolatban él immár két éve. Kate-tel több évvel ezelőtt egy forró júniusi éjszakán ismerkedett meg. Sosem felejti el a Miradouro előtti jelenetet, ahogy belé botlott útmutatást kérve a kis leégett, szeplős, szőke leány kezében az óriásira kihajtott lisszaboni térképpel. Kicsit később már a sangríát itták Bairro utcáin, másnap együtt ették Belémben a süteményt, majd egy hét múlva, Szent Antal ünnepén egy tömegtől elszigetelt csendes kapualjban Diego szerelmet vallott a lánynak. Augusztusban, amikor Kate-nek véget ért a nyári egyeteme, könnyes szemmel fogadták, a búcsú nem örökre szól. Az elválás után ám a nyári románcukból csak a levelezés monotonitása, a társ utáni vágyakozás maradt, és kapcsolatuk egy idő után elhalt.

Diego két éve költözött Londonba, azóta él állítása szerint boldog párkapcsolatban. Kate, kihez első útja vezetett, neki itt mindene, mégha más szépet is meglát a ködös városban. A sokszínű sohoi éjszakába például Rúta kalauzolta be, Klaudiával a parkokat barangolta, Anával pedig kastélyok szépségét fedezte fel.

Diego azon a délután, sörcsapolás közben halott ember lett. A nők ölték meg. A szőke lány, akivel a Tejo folyó partján ismerkedett meg, aki immár két éve, állítása szerint boldog párja, és Ana Aragóniából, akivel úgy szerette baldachinos ágyban tölteni idejét.

Diegot a nők ölték meg. Első sebét még Kate ejtette korábbi bejelentésével, miszerint a gyermekét hordja szíve alatt, majd a végső döfést Ana adta azon délutáni üzenetével, hogy megérzése nem csalt, ő is babát vár.

Diego Ribeiro Ferreira nem kérdés, halott ember, és így, halálán is csak egy nőre tud gondolni. Bárcsak ott lehetne vele, s úgy szerethetné, mint rég: az egyetlen, az első, az igaz. Pénelope Ribeiro, felesége, fiának anyja, ott Sao Pauloban.

 

 

 

Életünk meg van írva egy vaskos regényben? Diego története minden bizonnyal az egyik bestsellere az égi könyvkiadónak, hisz minden van benne: esendő, mégis szeretni való főhős, nyüzsgő városok, szép nők, szerelem, titkok, vágyakozás, ármánykodás. A folytatás íródik és a főhős gyermekei is cseperednek...

A bejegyzés trackback címe:

https://edesito.blog.hu/api/trackback/id/tr156775589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása