Édesítő

Édesítő

Huszonnégy és a Szőke szellem

2014. október 01. - Édesítő

Nem ide készültek, de ha már a zene jó, az alkohol olcsó volt, és a biztonsági őr ingyen beengedte őket a véletlen kimondott „Ma van a szülinapom.” mondatra, hát maradtak. Szó nélkül a tömeg közepébe vetették magukat és önfeledten felkacagtak, amikor a vicces kinézetű DJ-k egyike ráhangolta a közönséget a következő slágerre. A nóta refrénjére a young man-ek egyként mozdultak és énekelték  a „…stay at the Y.M.C.A.”-t. A fények megvilágították a táncoló fiatalokat, és talán a pillanatnyi világosságnak, vagy az arcán csillogó rózsaszínű csíknak köszönhetően a Szülinapos egyből kiszúrta a Szőkét. Megállapította: jóképű, jól öltözött, huncut mosolyú. A zenének vége lett, a fények alábbhagytak, a Szőke eltűnt.

Kicsit később ismét feltűnt a tömegben, közel volt a Szülinaposhoz, de elérhetetlen távolságban. A Szülinapos más társaságba keveredett és bár pillanatokra a kék szemek találkoztak, kettőjük közé állt az összekötő kapocs: a szórakozóhely és szórakozói.

Hajnal kettő tájékán a Szülinapos csapatát elhagyva vett egy frissítőt, majd amikor elérkezettnek látta az időt, hogy visszainduljon a társasághoz, szembe jött vele Ő, a Szőke. Mintha a hely is tudta volna, minek kell jönnie, és új melódiára váltott a DJ. Egymáshoz közeledve mosolyogtak, és bár a Szülinapos arra számított itt lesz vége a történetnek, John Travolta hangjára a Szőke mellé érkezve megragadta kezét, közel húzta magához és táncra hívta.  A Szülinapos viszonozta a Szőke mozdulatát és nevetve felkiáltott magában „Igen, you are the one that I want honey!”.  A Szőke nem csak jóképű, jól öltözött és huncut mosolyú, de jól tud táncolni is. Lehet, hogy a lelkesedés végett, de a Szülinapos úgy érezte így nem táncolt még sráccal. Megszűnt körülöttük minden és mindenki, nem volt csetlés, botlás, egyből érezték egymás ritmusát, együtt pörögtek és nevetve énekelték egymásnak, hogy téged akarlak.

Azonban egy idő után más zenét fújtak, és a Szülinapos egyszer csak arra lett figyelmes, hogy nincs mellette a Szőke. A DJ elköszönt a vendégektől, a lámpákat felkapcsolták, a tömeg megindult, a Szőke végleg eltűnt.

A Szülinapos hazafelé még bánkódott egy kicsit, próbált visszaemlékezni az estére, az elvesztésre, majd eszébe jutott egy momentum. Akarva-akaratlanul azt mondta neki, hogy huszonhárom, hisz már huszonnégy. Rájött, a Szőke még a huszonháromhoz tartozott, így mosolyogva elengedte őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://edesito.blog.hu/api/trackback/id/tr836755529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása